23 Şubat 2013 Cumartesi

Sütlü Mercimek Çorbasının Hikayesi



 =>MALZEMELER;
  •  Mercimek  ( 1.5 su bardağı )
  • Soğan ( 1 adet)
  • Süt ( 1 su bardağı )
  • Un ( 1 çorba kaşığı )
  • Sıvıyağ ( 3 çorba kaşığı)
  • Tuz
  • Pul Biber
  • Nane
  • Kekik
  • Su ( et suyu - tavuk suyu )
=> YAPALIM;

Minik küpler halinde doğradığın soğanları sıvıyağını koyduğun orta ölçekli tencerende pembeleşinceye dek kavur.Üzerine unu ilave et.Unu da yine soğan gibi pembeleşinceye kadar kavurmaya devam et.Mercimeği tencerenin içine boşalt.Suyu ilave et. ( Su kısmını inanki göz kararı yaptım ama yaklaşık 1 lt su kullandım sanırım ) Mercimekler kendilerini dağıtana kadar pişir. Arada bir karıştırmayı ihmal etme.Ocaktan almadan yaklaşık bir 10 dakika önce 1 su bardağı sütü üzerine dök.5 dakika daha kaynat.Arada yine karıştır.Nane, kekik ve pul biberin ile tuzunu ilave etmeyi unutma.Ilındıktan sonra mikser ile pürüzsüzleştirebilirsin.Bayat ekmeğin varsa ekmeği küp küp kes ve tost makinende iyice kızart. Çorbanın yanında ekmeklerini servis yap.Ben yaptım.Sende yap.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder