=> MALZEMELER
- Tam Buğday Unu ( Aldığı kadar )
- Margarin veya tereyağ ( Yarım paket eritilmiş)
- Sıvı Yağ veya Zeytin yağ 1 çay bardağı
- Yoğurt 1 su bardağı
- 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine sümek kaydıya sakla)
- Kuru Maya ( 1 paket)
- 1 bal kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Susam (Üzerine)
- İç Malzeme ( İster zeytin, ister peynir )
Hamuru yoğuracağın kaba biraz un alıp ortasına çukur aç tüm malzemeleri içine ekle. Hamurun kıvamını kulak memesi yumuşaklığına getir. İyice yoğur.İstersen hamurun üzerine bir örtü sarıp buzdolabında yaklaşık bi yarım saat dinlendirebilirsin, ama vaktim yok dersen hemen hamurdan küçük toplar koparıp avucuna yay, iç malzemeni içine koy ağzını kapat. Yağladığın veyahut yağlı kağıt koyduğun tepsine diz.Üzerine sakladığın yumurta sarısını sür. İstersen üzerlerine susam serpiştirebilirsin. Hamurları tepsiye dizerken bu arada fırınını altlı üstlü konumunda 200 dereceye getir ısınsın.Bitirdiysen çöreklerini yaklaşık bir 20 - 25 dk. pişmek üzere fırına verebilirsin.Üretimine hayran hayran fırın camından bakıp kokusunu içine de çekebilirsin istersen.Ben yapmıştım sende yap.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder