=> MALZEMELER;
- Yumurta 2 adet
- Şeker 1 su bardağı
- Sıvı yağ 1 su bardağı
- Yoğurt veya Süt 1 su bardağı
- Un 2 su bardağı
- Kabartma Tozu 1 paket
- Vanilya 1 paket
Çukur bir kabın içine 2 yumurta kır, 1 su bardağı şekeri üzerine ilave et. Mikserin yüksek devrinde iyice çırp. Sıvı yağ ekle, biraz daha düşük devirde çırptıktan sonra, yoğurdunu ekle ve çırpmaya devam et. 2 su bardağı ununu azar azar ilave et kabartma tozu ve vanilyayı ekle.Yaklaşık bir 2-3 dakika daha çırp.Kek kalıbını veya tepsini yağla kekini kalıba veya tepsiye dök.Önceden ısıttığın 175 dereceli fırınının altlı üstlü konumunda 45 dakika pişir. Tepsinin kapağını pişme esnasında sakın açma.Sönüyor gerçekten.Tüm bu işlemi bu sırayı değiştirmeden yaparsan seninde yukarıda gördüğün gibi kocaman kabarmış bir kekin olabilir.Keke limon çiçeğinin yapraklarından göz yapan kardeşlerin olabilir.Benim var.Sende yap. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder